Reduceri de Paste pana la 20% 🌺🐇

Argint sau inox?

Argint sau inox?
In crearea bijuteriilor handmade folosim accesorii de inox (otel inoxidabil) sau de argint si de aceea am evidentiat mai jos diferentele dintre cele doua metale pentru a va ajuta in alegerea bijuteriilor dorite.

Argintul si inoxul sunt cele mai populare alegeri cand este vorba de bijuterii sau accesorii, mai ales ca sunt asemanatoare ca aspect. Ele difera prin compozitie, durabilitate, greutate, intretinere si pret.

Otelul inoxidabil are un  nivel ridicat de stralucire, ofera durabilitate, rezistenta la zgarieturi, are functionalitate ridicata, nu rugineste, nu se pateaza, nu se decoloreaza, iar intretinerea sa este foarte usoara. Popularitatea bijuteriilor de inox a crescut mult de-a lungul anilor. Durabilitatea impresionantă si rezistenta la zgarieturi il fac optiunea perfecta pentru crearea de bijuterii. Este hipoalergenic si deci ideal pentru persoanele cu alergii sau cu piele sensibila. Isi mentine aspectul in timp si este mai ieftin ca argintul.

Argintul desi nu este la fel de rar precum aurul si platina, este considerat un metal pretios. Este un metal foarte delicat si are tendinta de a se indoi si deforma usor, fiind foarte maleabil. Este des folosit in crearea bijuteriilor datorita stralucirii sale. Argintul este disponibil intr-o varietate de culori, puteti alege intre argint lustruit si argint mat, sau argint placat cu aur.
Argintul poate fi considerat o investitie fiind un metal pretios. La fel ca aurul, argintul are un istoric de crestere a valorii de-a lungul anilor.
Argintul poate da alergii si iritatii ale pielii, nu este un metal hipoalergenic. Este un metal delicat si expus usor la zgarieturi, deteriorare, decolorare si patare. Isi pierde stralucirea usor si necesita ingrijire constanta. Este mai scump decat inoxul.


Otel inoxidabil vs argint sterling

Otelul inoxidabil si argintul sterling sunt o combinatie a mai multor alte metale si exista diferente intre ele care pot afecta decizia de alegere a bijuteriilor.

In ceea ce privește durabilitatea și durata de viață, oțelul inoxidabil are mai multe de oferit, deoarece combinația sa de mai multe metale diferite îi permite să reziste la uzura constantă a utilizării de zi cu zi. Durabilitatea inoxului va permite sa-l purtati zilnic, fara griji cu privire la aspectul său. In schimb argintul este optiunea mai eleganta si mai maleabila pentru modele complexe, cum ar fi bijuteriile personalizate. Este de remarcat faptul ca argintul sterling se pateaza mult mai usor decat otelul inoxidabil si este mai predispus la deteriorare si zgarieturi.

Argintul este mai usor ca greutate fata de inox. Deoarece este un metal pretios, argintul sterling are o valoare mai mare in comparatie cu otelul inoxidabil.

Pentru a rezuma, otelul inoxidabil ofera o durabilitate sporita si o durata de viata mai lunga decat argintul sterling datorită rezistentei sale la coroziune si la zgarieturi. Acest lucru il face ideal pentru utilizarea de zi cu zi. Dar, daca doriti ceva mai usor si care emana eleganta, atunci argintul este alegerea si merita investitia.

Indiferent de alegere, ambele metale sunt cautate pentru stralucirea care o confera bijuteriilor si adesea ambele sunt prezente in colectiile personale de bijuterii ale femeii moderne.

In concluzie ambele metale aduc un aport important aspectului si functionalitatii bijuteriilor. Bijuteriile create cu argint si inox sunt durabile si elegante.
Sfatul meu este ca in  alegerea bijuteriilor sa va concentrati pe aspectul lor general si pe emotia care o simtiti. Daca noua ‘ne vorbeste’ acea bijuterie si suntem atrasi de ea, daca simtim bucurie si fericire cand o privim, atunci ea este alegerea ideala. Intuitia nu greseste niciodata, bijuteriile aduc emotii diferite persoanelor. Trebuie doar sa o alegem pe cea care ne aduce zambetul pe buze, pentru ca in momentul in care o purtam ne induce o stare de bine generala, ne da incredere in frumusetea noastra, si daca noi ne simtim frumoase atunci si cei din jur ne vad la fel.
Daca primim o bijuterie in dar, ne leaga emotional de momentul primirii ei si de persoana care ne-a oferit-o. Desi poate nu ar fi alegerea noastra ideala, prin emotia care ne-o da primirea ei, devine o bijuterie apreciata, iubita si cu o valoare sentimentala care o va plasa cu mult deasupra valorii ei si uneori deasupra altor bijuterii din colectia noastra. Si nici nu are importanta daca este din argint sau din inox.

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!